Connectat

Cele mai ciudate 10 obiceiuri legate de somn din toată lumea – este șocant ce fac cei de la numărul 9

Șeful tău te-a prins vreodată să moțăind la birou? Atunci probabil că vei trăi bine în Japonia. De multe ori dorești să te poți duce acasă după-amiaza pentru a lua masa cu familia, să te întorci și să revii la activitățile tale?

Dacă asta e cazul, ai vrea să trăiești în Spania.

1. Guatemala – dormitul cu păpuși de „îngrijorare”

Conform tradiției mayașe din Guatemala, dacă ești trist sau îngrijorat poți găsi alinare dormind cu păpușile „de îngrijorare” sub pernă. Ei cred că atunci când te trezești a doua zi dimineața, toate grijile tale vor fi fost luate de păpuși.

2. Bali – somnul groazei

Frica de somn sau todoet poeles este unică pentru Bali, în Indonezia. Se știe că oamenii de acolo cad într-un somn profund în situații stresante.

3. Japonia – moțăitul în public

În Japonia, oamenii sunt cunoscuți pentru a lucra foarte mult timp, făcându-i să fie nevoiți să moțăie repede în timpul muncii. Cercetarea a arătat că luarea unei scurte pauze de somn în timpul muncii crește de fapt productivitatea și vigilența.

4. Mexic – hamacele de odihnă

Oamenii din Mexic au o oportunitate foarte relaxantă de a se odihni în anumite hamace și chiar paturi special create pentru ei atunci când sunt obosiți din cauza muncii.

5. Norvegia – copiii moțăie afară

În Norvegia, nu este neobișnuit să vezi un copil dormind într-un cărucior fără părinții lui, oriunde în afara locuinței. Părinții cred că dacă îți lasă copiii să respire aer proaspăt în timpul somnului va consolida imunitatea lor.

Și având în vedere că Norvegia a fost în mod constant clasată printre țările cele mai sigure de a trăi, părinții nu au niciun motiv să se îngrijoreze pentru că îi lasă pe copii nesupravegheați.

6. Spania – fiecare își face siesta

Ziua de lucru tipică spaniolă începe în jurul orei 9:00 până la ora 13:30 și apoi continuă de la ora 16:30 până la 20:00. Sună ciudat? În timpul acestei pauze de după-amiază sau siesta așa cum se numește, oamenii se întorc acasă, iau prânzul și se culcă.

7. Marea Britanie – dormitul dezbrăcat

Potrivit unui studiu realizat de Fundația Națională de Somn, o treime dintre cei intervievați în Marea Britanie au raportat că dorm ​​goi.

8. Statele Unite ale Americii – dormitul cu animale

În timp ce există teorii conflictuale cu privire la beneficiile somnului cu animalele de companie, acesta este modul în care America merge la culcare. Sondajele au sugerat că peste 70% din proprietarii de animale de companie își împărtășesc patul cu prietenii lor blânzi.

9. Afganistan – dormitoarele cu mai multe funcții

Conceptul de dormitoare separate este inexistent în Afganistan și camerele din casă servesc scopuri multiple. Când vine timpul să se culce, oamenii își desfac saltelele și așternuturile de pat și dorm pe ele. Apoi, dimineața, ei le strâng și le pun deoparte.

10. Tradițiile de dormit împreună

Deși ar putea părea mult prea deplasat pentru majoritatea oamenilor care trăiesc astăzi în SUA și Marea Britanie, până în secolul al XIX-lea, dormitul împreună era o practică obișnuită chiar și în vestul industrializat. Astăzi este practicată în Asia, Africa și America Latină și se spune că este benefic conform multor studii.