Connectat

De ce să folosești o bandă LED?

Iluminatul locuinței a fost și este o preocupare pentru oricine. Fiecare își dorește astăzi să găsească cele mai bune modalități de iluminat și astfel să reușească să economisească multă energie, lucru constatat în facturile lunare mici.

Încă de demult, oamenii au încercat să identifice cele mai bune soluții pentru iluminatul locuințelor lor. Desigur, cel mai mult îi preocupa găsirea unor soluții de iluminat cu un consum redus de energie și în același timp identificarea unui produs durabil. Dacă până la apariția curentului electric, oamenii își luminau locuințele cu torțe sau lămpi, lumină menținută de foc, astăzi lucrurile au început pe zi ce trece să se diversifice și mai mult.

Așadar, până la inventarea acestei surse de iluminat, oamenii se foloseau de lămpi, candele, lumânări sau felinare, iar cu aceste lucruri reușeau să își lumineze casele, dar și străzile. Ca atare, dacă focul din candelă sau lampă era suficient de puternic, oamenii erau fericiți că puteau beneficia de aceste condiții.

Astăzi, avem numeroase variante de iluminat, însă de fiecare dată ne dorim să identificăm ceva mult mai revoluționar, mult mai rezistent și mai ales care să nu consume multă energie și astfel să nu încarce foarte tare factura lunară.

Dacă până nu demult nu existau foarte multe opțiuni, astăzi numărul producătorilor este din ce în ce mai mare și astfel există în piață numeroase opțiuni. De la becurile obișnuite s-a trecut la becurile cu LED, de la becurile cu lumină rece, la cele cu lumină caldă. Astăzi ne putem bucura de becurile colorate, dar și de acele becuri inteligente cu ajutorul cărora poate fi reglată intensitatea luminii sau chiar culoarea acestora.

Banda LED se numără și ea printre invențiile industriei de iluminat. Nu puține sunt locuințele care se bucură de aceste soluții de iluminat, mai ales în exteriorul caselor. Cu toate că majoritatea dintre noi suntem tentați să asemănăm aceste benzi cu led cu decorațiunile specifice sărbătorilor de iarnă, în realitate, aceste benzi LED reprezintă soluția pentru un iluminat de calitate, dar și unul destul de puternic.

Unde folosim benzile LED?

O bandă LED poate fi folosită atât pentru iluminatul interior, cât și pentru iluminatul exterior. De asemenea, aceasta ar putea deveni soluția avantajoasă pentru iluminatul centrelor comerciale, oferind spațiului un aspect cât se poate de plăcut.

Benzile led sunt de mai multe feluri – cele clasice, ce beneficiază de lumina albă, dar și cele colorate, ce beneficiază de lumina colorată. De regulă, benzile led cu lumină colorată ar putea constitui o soluție cât se poate de eficientă pentru iluminatul centrelor comerciale sau chiar pentru decorarea caselor pentru Crăciun. Benzile led cu lumină albă se pot folosi pentru iluminatul interior sau pentru cel exterior.

Economie la energie și rezistență

Acesta reprezintă un prim avantaj pentru care ar trebui să folosiți aceste benzi led. Ați putea alege o astfel de soluție pentru iluminatul exterior, având un consum redus de energie.
Cei mai mulți aleg benzile led pentru înlocuirea becurilor cu halogen, a neoanelor clasice sau a spoturilor. Efectul va fi același, însă consumul de energie va fi mult mai mic, lucru pe care îl veți observa în costul facturii lunare.

De asemenea, o bandă led este foarte rezistentă. Astfel, unii producători asigură acestora o rezistență chiar și de circa 100.000 de ore. Durata de viață, eficiența, direcția de emisie a fasciculului de lumină, culoarea sunt câteva dintre avantajele pe care ar trebui să le aveți în vedere la alegerea unei benzi led. Și tuturor acestora li se adaugă un impact minim asupra mediului, dar și un iluminat de calitate.

Sursa foto: pixabay.com