Connectat

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi un scaun cu rotile

Scaunul cu rotile este un ajutor vital pentru foarte multe persoane, aflate in imposibilitatea de a se deplasa singure. De aceea, un astfel de produs trebuie sa ofere mai mult decat un design atragator sau o cromatica placuta.

Diferenta dintre un produs de calitate si unul cu proprietati indoielnice este oferita, in cazul scaunelor cu rotile, de o multime de detalii. Cel mai important dintre acestea, de la care pleaca apoi intreg procesul de realizare al produsului, tine de performantele sale tehnice.

De aceea, iata care sunt cele mai importante 3 caracteristici pe care un scaun cu rotile excelent trebuie sa le aiba:

Confort sporit

Pentru a oferi o experienta placuta celor care il utilizeaza, scaunul cu rotile perfect trebuie sa ofere mai multe zone pentru confort. In primul rand, scaunul propriu-zis trebuie sa fie acoperit cu o tapiterie comoda si rezistenta, in cazul in care este utilizat pentru o perioada mai mare de timp.

Apoi, prezenta suporturilor pentru sprijinirea antebratelor si a picioarelor trebuie sa aduca un plus de confort, pentru o mai buna relaxare a utilizatorului. Cele mai bune scaune cu rotile trebuie sa fie foarte usor de impins, de aceea trebuie sa te asiguri de prezenta invelitorilor pe manerele din spate.

Tetiera pentru cap este de asemenea un detaliu ce face diferenta, atunci cand vorbim de un scaun cu rotile comod.

Greutatea maxima admisa

Daca in cazul in care cumperi un scaun cu rotile pentru cineva anume, poti anticipa greutatea pe care acest produs trebuie sa o suporte, lucrurile se schimba atunci cand vrei sa achizitionezi scaune cu rotile pentru un spital sau pentru o clinica privata.

Pacientii au greutati diferite, ce pot depasi cu usurinta greutatea medie a unei femei sau a unui barbat. De aceea, este bine sa dispui de scaune cu rotile ce pot sustine un pacient supraponderal, dar ii permit in acelasi timp si o mobilitate excelenta.

Pliere excelenta

Un astfel de produs poate ocupa foarte mult loc, de aceea trebuie sa fii foarte atent atunci cand vrei sa cumperi un scaun cu rotile. Foarte multe produse de acest gen se pliaza foarte bine, fiind astfel foarte usor de manevrat si de transportat.

Odata „impachetat”, poti baga cu usurinta scaunul cu rotile in spatii mici, precum debaraua sau portbagajul masinii. De aceea, tine cont de acest detaliu, pentru a nu-ti sufoca inutil spatiul disponibil din casa cu un produs ce nu se bucura de aceasta caracteristica speciala.

Cumpararea unui scaun cu rotile poate fi o investitie excelenta, doar daca stii ce lucruri trebuie sa urmaresti mai intai. Daca in cazul scaunelor obisnuite, design-ul si cromatica joaca un rol important in decizia de cumparare, aici lucrurile stau putin diferit.

Caracteristicile tehnice sunt cele ce conteaza, incepand cu toate componentele de confort si terminand cu greutatea maxima admisa. Tine cont de faptul ca un scaun cu rotile excelent se poate plia fara probleme, pentru ca tu sa il poti transporta in voie, exact asa cum doresti.

Luate impreuna, toate aceste mici rotite ofera o experienta unica, materializata intr-un scaun cu rotile performant, exact pentru nevoile tale.

Sursa foto: pixabay.com